Защо покупка на луксозна къща

Една тема, която много ще отхвърлят още преди да са започнали да четат, но понякога деликатните и правилни насоки се крият именно в нещата, на които не обръщаме внимание, които не ни вълнуват или просто пропускаме, защото смятаме, че не са тъкмо за нас. В случая ще говорим за луксозни имоти или къщи с по-висок стандарт за живеене.

На въпроса: „Защо да купим луксозна къща или имот лукс“ в България, отговорите може да са няколко.

На първо място и като цяло всяко вложение в недвижимо имущество е една добра бъдеща инвестиция. Наред с това тя не губи стойността си и ако в момента на пазара има спад и покупката на имот към момента не е най-добрата, то тя след време може да е доходност в продажбата си. Казано с други думи вложенията в имот пазят парите ни по време на финансова криза. Закупеният имот защитава от инфлация.

Замисляли ли сте се в другите страни, градовете с по няколко милиона души или толкова в едно населен място, равняващо се на жителите на България, защо хората масово  живеят на квартири.

Истината е, че в големи градове като Ню Йорк, Токио, Лондон, Париж, Истанбул, имотите са твърде скъпи и обикновения гражданин не може и да мечтае за тях. Нещо, което за страната ни е не така далечно. У нас почти всеки живее в собствен дом.

Инвестицията в имоти у нас е една добра алтернатива, защото защитава спестяванията, гарантира ни спокойно бъдеще и най-вече наследство за децата. Дори да не оставаме за дълго с новата покупка, винаги може да продадем имота, при това на по-приемлива цена.

Покупка на къща лукс е добра и от гледна тока на факта, че имотите винаги са модерно строителство, възрожденски стил или имоти в курорти. Понякога се предлагат със скъпи и ценни мебели, вещи и предмети, често са наследство на поколения известни личности и т.н. Вложението в една такава придобивка, може да струва скъпо, но след още няколко десетилетия може да донесе цяло състояние.

И на последно, но не по значимост място предимства на вложение в имот се дължат и на факта, че повечето такива са разположени на стратегически места – идеален център, паркови места и градини, с изключителни панорами, сред природни и около културни забележителности. Това покачва значително цената на имота, а ако ние българите не отдаваме нужната значимост на тези неща, то чужденците търсят именно тях. За естествена, жива и чиста природа, за исторически, архитектурни или културни паметници много ценители на имоти са готови да платят много повече.

Продажбата на една къща лукс след време на чужденец може да се окаже сделката на живота ви и да осигури средствата да живеете до края на дните си в охолство, че дори внуците да зарадвате.

Не пренебрегвайте детайлите и не смятайте, че това е голям залък за вашата уста. Инвестиция в къща лукс е разумно решение в години на криза, в години на преход или просто в нашите несигурни за всичко останало дни. Разгледайте и предложенията за имоти на Банско и изберете вярното решение за вас и вашето бъдеще.

Пълна информация около актуални цени на имоти в Банско тук.