Най-луксозни имоти в България

На въпроси от вида: Кои са сред най-луксозните имоти в родината ни през последните десетина години?; Как може да се закупи имот у нас и къде?; Може ли всеки да живее в нов и луксозен апартамент? И редица други много хора се замислят.

Разбира се луксозните имоти са за заможните хора, но това не пречи на всеки, които желае да опита. Особено големи са шансовете пред младите, които имат всякаква база, на която биха могли да стъпят и която е останала като завещание от богата фамилия.

Голям е шансът за бъдещ живот в богат дом и на хора, които имат успешен бизнес, добра престижна работа, която позволява теглене на солиден кредит от банкова институция и българите, които живеят в България, но работят в Чужбина. Дори наблюденията сочат, че последните от тях се ползват с най-силно влияние на пазара за луксозни имоти в последното десетилетие. Това обяснява и интересът към имоти в Банско, където се търсят такива предимно, с цел бизнес и развитие на туризъм.

От една страна това са положителни статистики, които в действителност показват, че не всеки, заминал за чужда страна остава изцяло ангажиран към нея и това намалява шанса един ден да се върне в Родината.

[clickandtweet handle=““ hashtag=““ related=““ layout=““ position=““]От гледна позиция покупката на имот на морски бряг, имот в планински регион или популярен курортен град, интересът дори на чужденци също е осезаем.[/clickandtweet]

В списъка с луксозни жилища в големите градове на България се отнасят имоти, разположени покрай Морската градина във Варна; в центъра на София, имоти в Банско. Сред най-много платените жилища се нареждат тези, които са разположени в и около важни културни сгради, превърнали се в паметник на културата, апартаменти в сгради с известни личности и сходни такива.

Интересно е, че в категоризацията на луксозен имот се отнасят критерии, както своеобразни, така и строго индивидуални. Така например някои от най-скъпите домове могат да предложат нестандартни неща, други да са интересни архитектурни решения, съчетания от луксозно и/или старинно обзавеждане, както и уникалност на местоположение. Доза от всичко могат да се намерят и в предложенията на имоти в Банско.

Сред най-скъпи топ имоти изпъкват:

  1. Резиденции разположена в полите на планина. Такива често се разпростират на няколко хиляди кв.м и притежават собствен парк, тенис игрище, фитнес център, сауна, зимна градина, дизайнерски съчетания и много други екстри;
  2. Имоти разположени в центъра на града. Такива са в близост до всяка точка в населеното място и дори предлагат гледка към паметници на културата или паркове и градини.
  3. Особен интерес у купувачите провокират имоти в Банско, предлагащи панорама към Пирин планина. Атрактивни са и предложенията на имоти разположени в Пирин Голф или Кънтри клуб. Много от тях са част от хотелски комплекси и съответно са придружени от екстри като СПА центровое, близост със ски съоръжения и т.н.

В повечето от тях не липсват и множество екстри и глезотии от типа на джакузита, басейни, скъпи части от общия интериор и самостоятелните помещения.

Ако преди покупката н аимот се нуждаете от къртачни услуги, може да се обърнете към най-добрата фирма за Кърти Чисти и Извозва в София.